Kategoriarkiv: Bäckedalens Fiber

Årsmöten 2019

Då var det dags för Årsmöten 2019 i våra föreningar i Bäckedalen. Vi väljer nu att ta det på tisdagen den 12:e Mars kl.18.00 i stället för en helgdag och hoppas att vi får en större uppslutning. Vi startar med Bäckedalens Egnahemsförening kl. 18.00-18.45 fortsätter sedan med Bäckedalens Samfällighetsförening kl. 18.45-19.30 och avslutar med Bäckedalens Fiber kl. 19.30-20.00.

Ni som är intresserade att hjälpa till och utveckla våra aktiviteter och komma med nya idéer eller för att ingå i någon av våra styrelser, hör av er till någon av våra föreningar genom t.ex. ett inlägg.

Vattenläcka

Vi har en vattenläcka på Bäckedalsvägen i huvudledningen som innebär vattenavstängning resten av kvällen och förmodligen en bit in på natten ( med erfarenhet från tidigare vattenläckor).  Ni som inte måste åka ombeds stanna hemma, backen kommer inte att stängas av helt men det kommer troligen vara lite problem (väntetid) att ta sig förbi arbetsplatsen.

 

Kabelarbeten

Som det flesta av er har märkt så har kabelarbetet för de fastigheter som skall få fiber påbörjats. Förhoppningsvis skall allt vara avslutat till första mars. Det betyder att arbetet i vägen är avslutat ett tag tidigare. Det kan dock fortfarande hände att de behöver gräva upp om de hittar stopp i kanaler på väg in till fastigheter. Vi hoppas att ni andra har överseende med de extra problem vi som vill ha fiber skapar. Kontakta gärna mig om ni har några frågor.

Tuve kommer att få Fiber

Telia Öppen Fiber har gått ut med erbjudande till utvalda områden med villor i Tuve. De har fått en anslutningavgift på 19 000 kr per fastighet och hushåll.

Vi i styrelsen i Bäckedalens Fiber tycker att det pris vi har fått per fastighet i anslutningsavgift är väldigt bra.
Den slutsats som vi kan dra av detta är att de som inte antar det erbjudande vi har delat ut kommer att få en högre anslutningsavgift om de ångrar sig och vill ansluta sig senare.
Därför rekommenderar vi i Bäckedalens Fiber att passa på att ansluta er nu för vi anser att vi fått ett väldigt bra pris i förhållande vad andra betalat.

Fiber-erbjudande utdelat i hela Bäckedalen

Söndagen den 6/4 delade vi som sitter i styrelsen för Bäckedalens Fiber ut ett erbjudande med avtal som alla kan anta om de vill.

De som inte har fått ta del av detta erbjudande men som anser att de borde kan maila info@backedalensfiber.se för att få samma information som delades ut.
För de som vill ha ansluta fastigheten till fiber måste ha lämnat in påskrivet avtalet i 2 exemplar senast 20/4.